Bukplastikk

Bukplastikk er å fjerne overflødig hud og underhudsfett fra magen slik at magen
strammes opp.

Operasjonen

Operasjonen utføres i narkose. Det er vanlig å først gjøre en fettsuging dersom dette er avtalt. Ved fettsuging av flanker og mage får man en flatere mage og en mer attraktiv figur. Det legges så et snitt i huden i nedre del av magen helt ned i behåringen slik at arret senere kan skjules under trusekanten. Ved full bukplastikk flyttes navlen for at resultatet skal bli så pent og naturlig som mulig.

Operasjonssnittet lukkes med tråd som løser seg opp av seg selv, dette gir fine og smale arr. Etter operasjonen anbefales det å bruke et kompresjonsplagg en periode for å redusere hevelsen etter en bukplastikk. Dette får du hos oss i forbindelse med operasjonen.

Magemuskler

Mange som har vært gravide, overvektig eller er operert i magen tidligere opplever at magen står ut. Noen synes de har mistet kontrollen over magemusklene. Som regel foreligger da det som på medisinsk fagspråk kalles en rectusdiastase. Det betyr at hinnen som binder de fremre magemusklene sammen, de såkalte "six-pack" musklene, er strukket. Av og til kan det også være et brokk sentralt i magen. En rectusdiastase kan ikke gro tilbake igjen av seg selv, men må sys sammen. Dette utføres som regel alltid i forbindelse med en full bukplastikk hos oss for å gi deg en flat og stram mage.

Modifisert bukplastikk

Dette er en operasjon med sammensying av magemuskler for deg som har stram hud, men allikevel utstående mage som følge av rectusdiastase! Mange har plager med dette etter graviditet men ønsker ikke en full bukplastikk. I samme operasjon kan man også behandle midtlinje- og navlebrokk. Operasjonen kan gjøres med et lite og diskret arr.

Ingen slankemetode

I prinsippet har vi ingen vektbegrensning når det gjelder bukplastikk. Vi vil imidlertid påpeke at operasjonen ikke er noen slankemetode, men en effektiv figurforming der fettdepoter som ellers ikke lar seg slanke vekk kan reduseres og overflødig hud fjernes. Det beste er om du er omtrent i din idealvekt ved operasjonstidspunktet for bukplastikk.

Bodylift

Bodylift innebærer at løs hud og underhudsfett fjernes sirkulært, rundt hele kroppen, fra rygg til mage. Inngrepet kombineres gjerne med fettsuging av flankene. En bodylift gir det optimale resultatet om det er slapp hud og heng ut i flanker og bak over rumpen. Ved en bodylift forandres kroppsfasongen dramatisk - dette er "total makeover"!

Nedre bukplastikk

Av og til er problemet kun løs hud på nedre del av magen, under navlen. Dette gjelder ofte hos menn. Da er det ikke alltid behov for en full bukplastikk, men heller det som kalles en nedre bukplastikk eller minibuk. Ved denne metoden er snittføringen som ved en full bukplastikk, men det ingen behov for å flytte navlen. Man kommer heller ikke til magemusklene. En nedre bukplastikk er mindre omfattende enn en full bukplastikk både operasjonsmessig og med tanke på rekonvalesens.

 

Operasjonen, Etter operasjonen og komplikasjonene