Bukplastikk

Bukplastikk er å fjerne overflødig hud og underhudsfett fra magen slik at magen
strammes opp.

Etter operasjon

Sykemelding

Dersom plagene dine fyller indikasjonen for et offentlig dekket inngrep har du rett til sykemelding selv om du betaler for inngrepet selv. For en rent kosmetisk operasjon kan vi dessverre ikke skrive sykemelding. Etter en full bukplastikk med sammensying av magemuskler må du regne med at du har ubehag i magen en ukes tid etter operasjonen. Dersom du er i form til det kan du gjerne gå på jobb allerede dagen etter inngrepet. Du kan gjøre lett arbeid (f.eks hjemmekontor med papirarbeid), men det er ikke anbefalt med tyngre arbeidsoppgaver før etter 2-3 uker etter en bukplastikk. For fysisk tungt arbeid (f.eks industri, hjemmesykepleie) er det vanlig med 4 uker eller lenger fravær fra arbeid.

Tiden etter operasjon

Etter en bukplastikk vil du oppleve hevelse, misfarging i huden samt ømhet i magen. Det kan være vanskelig å gå oppreist første tiden, men dette går som regel over i løpet av to ukers tid. Du kan ikke kjøre bil umiddelbart etter operasjonen, dvs at du bør avtale at noen kan hente deg fra klinikken. Du kan bruke sminke, hudkrem etc som du ønsker etter inngrepet. Du kan dusje som vanlig etter at drenene er fjernet, vanligvis etter en uke. Frem til dette må du vaske deg med klut

Faren for komplikasjoner ved bukplastikk er lav. Det vanligste av det uvanlige er infeksjoner og blødninger samt venetromboser. Vi gir deg det du trenger av medisiner for å redusere risiko så mye som mulig.

Rolige spaserturer kan du ta like etter operasjonen, men vi anbefaler at du venter i opp til åtte uker før du begynner å trene for fullt igjen etter en bukplastikk. Husk å gi beskjed om du trenger en erklæring til ditt treningssenter.

Operasjonen, Etter operasjonen og komplikasjonene